06 16502048 info@bewustherstel.nl

Burn-out

Burn-out wat nu.

Als het zo niet verder gaat.

  • Daar zit of lig je dan thuis op de bank, volledig uitgeput, opgebrand. Je werkzaamheden doen, jezelf goed concentreren of besluiten nemen lukken nauwlijks meer, alles is je teveel, je vraagt jezelf af komt dit ooit nog goed?
  • Een andere versie kan zijn: Hierbij ben je overactief, ga je maar door en kun je de rem niet vinden ondanks allerlei vage lichamelijke klachten en signalen welke je dan ook het liefste niet hebt, want jij wil het liefste door……heel diep van binnen zou je willen dat er iemand voor jou op de rem trapt.

Gelukkig kun je van een Burn-out herstellen en deze aanpakken als een kans om de ware versie van jezelf te -gaan- leven. 

Bij ons leer je:

  • Anders te kijken en om gaan met gedachten, emoties en gedrag. Welke je rust, emotionele stabiliteit en autonomie geven.
  • Helder inzicht te krijgen in jouw Burn-out patroon en dit voorgoed los te laten.
  • Middels het aanreiken van praktische tools en waardevolle handvatten om (opnieuw) leegloop te voorkomen en de verandering daadwerkelijk neer te zetten. 

Onze insteek:

Jou ondersteunen en begeleiden tijdens dit innerlijke proces:

  • Zodat jij weer energie opbouwt, vertrouwen en plezier krijgt in het leven.
  • Waarbij jouw innerlijke vlammetje weer gaat branden en niet meer uit laat gaan.

Alarmbel

√ Heb je het gevoel dat je aan het over-leven bent.

√ Kun je niet meer echt ontspannen en genieten van de dagelijkse dingen.

√ Slaap je slecht(er).

√ Voelt het niet meer helder in je hoofd, pieker je veel.

√ Heb je het gevoel dat het je allemaal teveel is en dat je op je tenen loopt.

√ Word je overspoeld door opdrachten en dingen die nog moeten gebeuren.

√ Is JA zeggen vaak makkelijker dan Nee.

√ Neem je alleen tijd voor jezelf wanneer het echt niet anders kan, door ziek te worden.

√ Heb je al lang het idee dat je sterk moet zijn en er alleen voor staat.

 

Zorgvuldigheid en Professie

Omdat een Burn-out een neuropsychologisch probleem is, is het van belang dat de aanpak minstens voor een deel neuropsychologisch is. Hoewel praten erg heilzaam is, is praten alleen niet genoeg. Het vraagt meer.

BewustHerstel onderscheidt zich krachtig doordat zij Neurofeedback in haar pakket heeft, een waardevol tool wat zich perfect afstemd op het individu. Het zorgt voor herstel, balans, persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Genoeg reden dat dit door ons wordt aangeboden.

Bij Neurofeedback hoeft men niet te praten of in het verleden te graven. De training zelf doet het werk en hoewel het geen therapie is, heeft het wel de uitwerking van een krachtige therapie.

Daarnaast bieden wij bij -hardnekkige- hobbels, wanneer een cliënt op een thema blijft  ‘hangen’,  de zorgvuldige en professionele ondersteuning en aandacht middels onze aanvullende disciplines.

Ons brein is een unieke ingang, het is tenslotte de spil van ons centrale zenuwstelsel, is dit in optimale conditie en flow dan zitten we lekker in ons vel.

Je hoeft het niet langer alleen te doen

Een hartelijk welkom voor wie jij ook bent ♥

Ondanks familie en vrienden, alle lieve zorgen en goede bedoelingen om je heen kun je heel erg het gevoel hebben dat je er alleen voor staat.

Een Burn-out schudt je wakker en laat je voelen dat het nu echt de hoogste tijd is dat je jezelf gaat er-kennen. 

Jezelf voorop zet in plaats van alsmaar voldoen aan de verwachtingen en het tempo van een wereld buiten jou of eigen ongezonde overtuigingen.

Om dit energie kostende patroon te doorbreken is vaak goede begeleiding nodig. Want wij mensen hebben vaak de neiging om in ons uppie vast te blijven houden aan onze (onbewuste) automatische patronen, ook al zijn ze ongezond!

Dit heeft vaak te maken met ondanks dat ze ongezond zijn, ze wel veilig en bekend voor ons zijn. En zolang we nog geen andere manier geleerd en gevonden hebben, zullen we dit patroon blijven herhalen……

Vriendelijkheid

Herstellen van een Burn-out

Gaat vaak met vallen en opstaan, twee stapjes vooruit en een stapje terug. Dit hoort bij het herstel. Het is belangrijk tijdens dit proces mild en vriendelijk naar jezelf te zijn. Zo snel als je weer op de automatische piloot gaat en in je oude patroon, fluit je lichaam je namelijk direct terug, zodat je pas op de plaats maakt. Dit hoort bij het leerproces. “Geeft niets mag best”, is hier een sterke mantra voor, kritiek op jezelf werkt demotiverend.

Het hele proces van een Burn-out vraagt om veel geduld en compassie. Beide kloppen aan je deur en willen graag geïntegreerd, het is van belang voor beide een plek te creëren.

Cliënten vertellen

Ik had lange tijd ( o.a. door werkdruk) mijn grenzen overschreden en was erg vermoeid en onrustig in mijn hoofd. Ik wilde kost wat kost blijven voldoen aan de verwachtingen van mijn omgeving. Mocht niet falen van mezelf. Het onophoudelijk piekeren en malen putte me uit. Ik kon me niet meer concentreren, ontspannen of genieten van de dingen en kreeg lichamelijke klachten.
Ik zocht in eerste instantie hulp om rust in mijn hoofd te krijgen. De training heeft me hierbij goed geholpen. Monique gaf mij ook het inzicht dat je gedachten gewoon voorbij kunt laten gaan en dat deze je niet hoeven te beheersen.
Ik kan door de training en begeleiding van Monique weer een 💜 om mijn eigen IK zetten en heb geleerd om minder streng te zijn voor mezelf. Ook dat ik niet alles hoef te ” weten of beheersen”  en dat het gewoon ” stil”  zijn me ook zal laten voelen wat goed is voor mij. Het weer kunnen geloven in mezelf geeft me weer kracht en nieuwe energie om dit vast te houden.  Dank hiervoor!
Liefs E.

Ik wilde anders maar wist echt niet hoe, ik bleef maar rennen en voelde ontzettend veel onrust, kon mijn energie niet kwijt en kon niet  stilzitten. Ik had de wens dat iemand me zou laten stoppen, maar tegelijkertijd werkte de adrenaline die ik door mijn lichaam voelde gieren verslavend. Als ik s’nachts niet kon slapen, begon ik bijvoorbeeld aan de schoonmaak van de badkamer.  Ik móest toch iets. Zonde van mijn tijd om wakker te liggen vond ik. Ik maakte iedere dag lijstjes en het kwam nooit klaar, er was altijd nog wel iets te doen voordat ik mocht rusten van mezelf. Ik was een stuiterend balletje.

Ik kwam hier terecht en ben met Neurofeedback training gestart en toen móest ik wel een half uur voor mezelf reserveren en blijven zitten. En het luchte me enorm op. Eindelijk!

Daarnaast heb ik gesprekken gehad met Monique, ze hield me op de stoel en er is heel veel opgeruimt waar ik niet naar wilde kijken. Ik kan nu beter voelen wat en wanneer er iets met me aan de hand is en ben me bewust waarom en wanneer ik ga rennen, Ik ken mezelf beter en heb meer begrip en compassie voor mezelf.

Groetjes A.

Ik kreeg huilbuien en begreep niet wat er met me aan de hand was, het luchte niet meer op. Mijn eerste angstaanval was in de bioscoop op het toilet, ik raakte heftig in paniek, had angstgedachten over opgesloten raken. De lift werd een crime, bang dat hij bleef hangen met mij erin. En op de ‘snel’weg brak het zweet me uit, durfde niet met de stroom mee en wilde steeds dichtbij de vluchtstrook blijven zodat ik kon stoppen, voor als ik niet meer verder durfde. Ik sliep ontzettend slecht, bleef van alles overdenken wat er allemaal beter kon en piekerde over wat er met me aan de hand was.

Op een ochtend kon ik plotsklaps mijn bed niet meer uit. Mijn lichaam was op!  Ik kon fysiek niets meer. Ik bleef in bed, hoelang dit geduurd heeft weet ik niet meer, er werd voor me gezorgt. Mijn dagelijkse bezigheid, was in bed liggen, overleven en stevig in gevecht met allerlei opkomende paniekaanvallen, alles kwam voorbij, als een heftige orkaan. Het leek op een grote schoonmaak waar ik geen zeggenschap over had. Was zelfs bang om te gaan slapen voor wat er allemaal in mijn dromen naar boven zou komen. Ik wilde naar huis, waar of wat dat dan ook was. Ik was bang en wist niet waar naar toe. Het was voor mij ook een kunst om voeding binnen te houden, ik leefde op sla en viel tien kilo af. Mijn dagelijkse beweging bestond uit het loopje van mijn bed naar de badkamer waarin ik dan in bad tot rust kon komen.

Na dit turbulente proces van ongeveer een half jaar, had ik er zo’n behoefte aan om met iemand te praten over wat me allemaal dwars zat, ik wilde hulp en steun. Ik vond dit niet thuis. Gelukkig vond ik hier dat klankbord, er is hier tijd voor ‘mij’, ipv mijn aandacht altijd maar gericht op de ander. Ik kan vrij vertellen wat me allemaal dwarszit en ik wordt gehoord, het lucht op, ik herstel langzaam, het is nog niet genoeg. Ik ben met Neurofeedback aan de slag gegaan. En beetje bij beetje hervind ik mezelf weer, gelukkig!

M.v.L