06 16502048 info@bewustherstel.nl

Cliënten vertellen

Lieve Monique, het was een hele belevenis om hier te zijn. Een hartelijk welkom was voor mij een sterk basisbegrip. Daardoor voelde ik me helemaal veilig bij jou. Ik ben me van veel dingen bewust geworden, je hebt mij een helpende hand aangereikt op momenten wanneer ik even helemaal vastliep. Ontzettend dankbaar. Hartegroet van mij.

Chris

 

Toen ik voor het eerst je stem op het antwoordapparaat hoorde vond ik je stem zwevend. Maar al bij het eerste consult voelde ik me heel vertrouwd bij jou. Door de manier waarop je met me sprak kwam ik dicht bij mijn gevoel. Dit was bijzonder voor mij… Je begeleide me rustig tijdens het zoeken naar de antwoorden op mijn vragen. Veel dank hiervoor Monique

J. v Moorsel

 

Ik had lange tijd (o.a door werkdruk) mijn grenzen overschreden en was erg vermoeid en onrustig in mijn hoofd. Ik wilde koste wat koste blijven voldoen aan de verwachtingen van mijn omgeving. mocht niet falen van mezelf. Het onophoudelijk piekeren en malen putte me uit. Ik kon me niet meer concentreren, ontspannen of genieten van de dingen en kreeg lichamelijke klachten. Ik zich in eerste instantie hulp om rust in mijn hoofd te krijgen. De Neurofeedback training heeft me hierbij goed geholpen. Monique gaf mij ook het inzicht dat je gedachten gewoon voorbij kunt laten gaan en dat deze je niet hoeven te beheersen. Ik kan door de training en begeleiding van Monique weer een ♥ om mijn eigen IK zetten en heb geleerd om minder streng te zijn voor mezelf. Ook dat ik niet alles hoef te “weten of beheersen” en dat het gewoon “stil” zijn me ook zal laten voelen wat goed is voor mij. Het weer kunnen geloven in mezelf geeft me weer kracht en nieuwe energie om dit vast te houden. Dank hiervoor!

Liefs E.

 

Het heeft mij meer inzicht gegeven waarom ik bepaalde gevoelens en gedragingen heb die mij tèveel energie kosten. Doordat ik hier nu helderheid over heb, kan ik er bewuster mee omgaan, het ook laten rusten en accepteren. Waardoor het mij uiteindelijk minder energie kost. Ik voel me sterker en energieker. Het lijkt ook meer vanzelf te gaan. Soms ben ik verrast over mezelf.

Emma

Verrassend om na enige tijd te ervaren, dat je zelfvertrouwen stapsgewijs toeneemt, daardoor voel je je zekerder en vooral veel rustiger. Je voelt je steeds meer jezelf worden.

Marcel

Lieve Monique

Mijn ervaring met neurofeedback behandeling heeft een heel goed resultaat opgeleverd. Meer zelfvertrouwen waardoor ik standvastiger ben geworden en krijg dat ook terug van een beste vriend die zegt dat ik grote stappen heb gemaakt. Een compliment die me goed doet en bijdraagt tot bewustwording een proces wat toen in gang werd gezet en heel goed voelt….

Peter v K

 

Monique, bedankt voor je hulp, begeleiding en geduld. Bij jou heb ik geleerd om de dingen die ik doe, goed te vinden en me niet de problemen van anderen eigen te maken. Ik luister beter naar mezelf wat voor mij belangrijk is. En probeer hier naar te handelen. Ik heb het gevoel dat ik meer leef. Ook heb ik ondertussen veel minder last van mijn artrose.

H.van Donck

 

Lieve Monique,

Hier mijn “ beknopte” samenvatting voor jou en je praktijk. Oh, wat vond ik het moeilijk om in een kort stukje te vertellen hoe en wat, maar volgens mij is het gelukt… Dank je wel lieve Monique, blij met je aanbod , blij met je hulp die ik zo hard nodig had, blij met je liefdevolle maar duidelijke woorden, die ik steeds even moest binnen laten dringen, blij met jou.. Ik hoop dat je veel mensen mag helpen met je bijzondere manier van therapie. Je hebt mij in elk geval een groot stuk op weg geholpen…Ik kan verder en weer door, met minder ballast. Problemen zijn stukken luchtiger op dit moment en makkelijker op te lossen. Dank je..

Jaren lang had ik al mijn problemen zelf kunnen oplossen, totdat er in een korte tijd zoveel gebeurde dat het me niet meer alleen lukte en ik hulp van buitenaf nodig had. Ik liep met depressieve en verwarrende gedachten rond, waar ik zelf van schrok en bang van werd. Ik had geen verwachtingen en stond open voor alle hulp die me geboden werd. Ik was op zoek naar mijn ware zelf en was die duidelijk ergens onderweg kwijt geraakt. Zo kwam ik bij Monique.

Ze liet zich liefdevol leiden door haar intuïtie tijdens de sessies. Daardoor voelde ze wat ik nodig had. Door een combinatie van verschillende disciplines, hielp ze mij weer tot rust en in balans te komen. Ik heb heel wat ballast af mogen geven en voel me stukken krachtiger. Als er nu iets voorvalt, kan ik er op een veel luchtigere en makkelijkere manier mee omgaan. Monique heeft me geholpen om me weer op mijn pad te zetten naar mijn eigen natuurlijke ik.

Liefs, ingrid

 

Dank Monique, voor het aanbieden van deze plek, samen met jou voelde het fijn. Ik heb veel geleerd tijdens het kijken naar mijn gedrag, ik kan beter afstand nemen en keuzes maken. Me niet langer verliezen in mijn omgeving en bewust een stap opzij zetten of mezelf omdraaien en bedanken als het voor mij niet passend is. Dit voelt goed en krachtig, ik heb het gevoel dat ik veel beter voor mezelf zorg en mijn verantwoordelijkheid neem.

Meike

Ik voelde me radeloos en zocht hulp, er moest echt iets gebeuren het kon zo niet verder met me. Ik zat helemaal niet lekker in mijn vel. Zat heel veel in mijn hoofd. Een vriendin van me verwees naar Monique. Ik had geen idee waar ik aan begon, was mezelf kwijt en wist eigenlijk niets over Neurofeedback maar toch nam ik de stap. Ik had totaal geen behoefte aan een gesprek, had ondertussen ook al zoveel therapiëen achter de rug, ik was toe aan rust en iets wat me echt zou helpen.

Tijdens de eerste training kwam er gelijk iets naar boven, een grote angst en tegelijkertijd wist ik dat het okay was, ik hoefde hier niets mee. In de loop van de week hield het me op de achtergrond bezig en toch kon ik het tegelijkertijd loslaten, dat was zó fijn.

Ik heb vervolgens 9 sessies achter elkaar gedaan en genoot na de trainingen van de intense rust die ik daarna over me kreeg. Ik geniet nu weer van de kleine dingen, ook als ik in de natuur ben, ik ben beter gaan slapen. Ik wordt s’ochtends weer uitgerust wakker. Ik heb weer zin in de dag.

Wat me het meest heeft verrast is dat ik werkelijk heb kunnen voelen na een van de sessies, dat ik indaalde in mijn buik, ik voelde weer het blije kriebeltje, dat voelt zo vredig en als thuis, wauw, mijn gevoel van oorsprong is weer terug en in mijn hoofd voelt het een stuk lichter.

Als ik zo terug kijk zijn dit de dingen die me het meest zijn bij gebleven. En als het nu even niet lekker loopt, ik me prikkelbaar of sneller geïrriteerd voel dan neem ik af en toe een training bij Monique. Het helpt me, ik kom dan snel weer tot rust en vind weer vrede in mezelf

Liefs Hanne

Ik heb veel geleerd van de confrontatie met mezelf. De samensmelting van twee ikken ervaren. Hierdoor voel ik veel meer warmte en begrip voor mezelf. Ondertussen genoot ik ook van de mooie momenten die ik te zien heb gekregen en de aandacht zo helemaal voor mezelf. Het was de moeite waard.

Jos

 Het is belangrijk dat je jezelf als persoon open stelt. Dat je de zichtbaar wordende aanreikingen gebruikt zodat je voor jezelf en je naaste beter in het leven staat. Best ook spannend soms. Ik ervaar meer contact met mezelf en anderen. En hier moet je natuurlijk zelf wel wat voor blijven doen. Succes!

Peter

Het begon met huilbuien en begreep niet wat er met me aan de hand was, het luchtte niet meer op. Mijn eerste angstaanval was in de bioscoop op het toilet, ik raakte heftig in paniek, had angstgedachten over opgesloten raken. De lift was een crime, bang dat hij bleef hangen met mij erin. En op de ‘snel’weg brak het zweet me uit, durfde niet met de stroom mee en wilde steeds dichtbij de vluchtstrook blijven zodat ik kon stoppen, voor als ik niet meer verder durfde. Ik sliep ontzettend slecht, bleef van alles overdenken wat er allemaal beter kon en wat er met me aan de hand was.

Op een ochtend kon ik plotsklaps mijn bed niet meer uit. Mijn lichaam was op! Ik kon fysiek niets meer. Ik bleef in bed, hoelang dit geduurd heeft weet ik niet meer, er werd voor me gezorgd. mijn dagelijkse bezigheid was in bed liggen, overleven en stevig in gevecht met allerlei opkomende paniekaanvallen, alles kwam voorbij als een heftige orkaan. Het leek op een grote schoonmaak waar ik geen zeggenschap over had. Was zelfs bang om te gaan slapen voor wat er allemaal in mijn dromen naar boven zou komen. Ik wilde naar huis, waar of wat dat dan ook was. Ik was bang en wist niet waar naar toe. Het was voor mij ook een kunst om voeding binnen te houden, ik leefde op sla en viel tien kilo af. Mijn dagelijkse beweging bestond uit een loopje van mijn bed naar de badkamer waarin ik dan in bad tot rust kon komen.

Na dit turbulente proces van ongeveer een half jaar, had ik er zo’n behoefte aan om met iemand te praten over wat me allemaal dwars zat, ik wilde hulp en steun. Ik vond dit niet thuis. Gelukkig vond ik hier dat klankbord, er is hier tijd voor mij, ipv mijn aandacht altijd maar gericht op de ander. Ik kan vrij vertellen wat me allemaal dwarszit en ik wordt gehoord, het lucht op, ik herstel langzaam. Het is nog niet genoeg en ik ga verder met Neurofeedback. En beetje bij beetje hervind ik mezelf weer. Wat ben ik dankbaar.

M.v.L.

Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik dacht: Ik weet waar ik steeds opnieuw tegen aan loop en ik weet wat ik anders zou moeten doen, maar hoe komt het dat het me steeds niet lukt. Monique leerde me steeds opnieuw en steeds meer bij mezelf te komen en te blijven. Soms vond ik het ook erg moeilijk en spannend er weer aan te beginnen. Het lijkt gemakkelijker dingen voor je uit te schuiven en buiten jezelf te plaatsen. Toch de uitdaging aangaan, om diep van binnen te voelen, geeft zoveel voldoening. Dat de spanning eraan te beginnen, plaats maakt voor een gevoel van, ik kan dit en dit gun ik mezelf. Het deed me zo’n goed dat ik er iedere keer weer aan begon. Ik zie mezelf weer staan.

Angelique

 

Mama heeft voor mij gebeld, ik was altijd moe van school, had nergens zin in en ik vond niks leuk. Bij Monique mocht ik naar een film kijken of naar muziekjes luisteren, in een stoel met kussentjes. Ze plakte dan iets op mijn hoofd. Ik vond dit wel een beetje gek. Ik heb het denk ik euh… heel vaak gedaan. Ik vind het nu veel fijner op school dan eerst, ben vaker blij en ben ook niet meer moe de hele tijd.

B.

Ik ging de therapie in, niet wetende wat me te wachten zou staan. Met de gedachte: ‘Baat het niet dan Schaadt het niet’. Binnen de kortste keren kwamen er dingen naar boven die ik eigenlijk wel wist, maar was vergeten of had afgeleerd door omstandigheden. Ik weet nu weer wie ik ben, waar IK in geloof en probeer dat uit te dragen en er trots op te zijn. Ik voel me er stukken beter bij.

 

Liefs A. van Dommelen

 

Yoga Nidra Ervaring

De zachtheid, de verstilling, de eenvoud, het ontspannen, zonder doel of enige inspanning. Het komt naar me toe. Alsof mijn gelukshormoon volledig tot wasdom komt, ik kan niet meer zonder.

Monique

Ik kan een stap terug zetten, het brengt me terug naar mijn natuurlijke staat van zijn en wat mijn waarde is in de wereld. Ik kom volledig tot rust en kom weer in mijn lijf. Dat is fijn!

Elka

 

Ik voel nu de toegang tot een diepere staat van geluk, het herinnert me wie ik ben en wat we allemaal zijn. Het klinkt zo mysterieus en zwevend, maar ik ervaar het juist als erg Basic and back to earth.

Lonneke

Mijn dagelijkse leven is stressvol, tenminste als ik er in mee ga. Yoga Nidra is voor mij als een haven om al de turbulentie om me heen er te laten zijn. Mijn Sankalpa: ” Ik ben veilig” steunt me hierbij.

Hans

Ik slaap weleens tijdens de Yoga Nidra, schijnt geen probleem te zijn en trouwens ik kan het toch niet laten. Soms hoor ik wat er gezegd wordt en soms ben ik weer even weg. Ik voel me er erg relaxed bij. Wat me opvalt is dat ik op een meer ontspannen manier beslissingen neem in mijn leven.

Rob

 

 

Ervaring van de open dag Neurofeedback.
Na 15 jaar diverse behandelingen en therapieën voor de chronische ptss, heb ik in Gemert bij Monique van Beek een sessie Neurofeedback gehad op de open dag. Ik kwam binnen met een heel zwaar gemoed, en zonder hoop of energie voor de toekomst.
Een paar weken was ik al in die staat van zijn, en het was geen toeval dat ik net dat weekend naar de open dag kon.
Monique liet me een omtrek van een persoon inkleuren met dikke potloden. De tekening werd zwaarmoedig en triest.
Geen ogen maar een zwarte zonnebril, waardoor ik natuurlijk niets meer kon zien. Een stip als mond omdat ik voelde dat ik niks te zeggen had, over mijn leven en niet interessant was voor andere mensen inclusief vrienden.
Een zware ketting om mijn hals waardoor ik gebukt ging onder de dagelijkse
verantwoordelijkheden en een bruine neerwaartse kracht die mijn schouders naar beneden trok. Ook een gevoel en getekende scheur tussen mijn boven en onderlijf, dwars over het onderste deel van mijn buik.
Na jaren praten over gevoelens en problemen, oplossingen en methoden, was dit wel heel fijn en anders.
Ik mocht naar het ligbed, kreeg een dekentje en lag er relaxed bij. Stickers met de aansluitingen op mijn hoofd, klemmetjes op mijn oren en oordopjes in om het programma te kunnen horen wat de feedback zou geven.
Inderdaad als stofjes op de plaat hoorde ik soms een krrt. blijkbaar veroorzaakt door het computerprogramma omdat de registratie van mijn hersengolven aangaf dat er een chaos of kortsluiting was op de kruispunten van de hersengolven, daar waar de stekkertjes geplaatst waren.
Tijdens het luisteren naar de muziek, kwamen er beelden bij me op. van gedragen worden door engelen, surfen op grote golven, aan strand spoelen, een voor mij biddende indiaan, en een grote regenstorm, en nog eens, dit maal in de regen, gedragen en zwevend in de lucht, en een keuze om om het eiland langs het strand in cirkels te blijven lopen, of toch de moed te nemen om over de duinen naar de bewoonde wereld te klimmen. Ik kon juist die keuze maken! dat was echt een
bijzondere ervaring.
Nadat de muziek gestopt was en ik weer in het stoeltje bij monique zat, kreeg ik nog een omtrek van een persoon in te kleuren.
Dit was onverwacht en liet me even lachen. Ik kleurde dit keer het popje helemaal anders in. Wijd open ogen, een brede glimlach, geen ketting om mijn hals en de scheur in mijn middel was vervangen voor groene belletjes, alsof er nieuw leven in zat.
S’middags na de sessie had ik zoiets van “ik ben er weer”

vriendelijke groet Kaatje.

(liefs Van mij…)

Ha Monique,

Was een hele bijzondere ervaring. meteen daarna was ik een stuk rustiger. En ik weet niet of het aan je Neurofeedback ligt-maar je weet waar ik voor kwam- en ik heb deze week besloten om wel in actie te komen. Wèl voor mezelf beginnen en daarbij heel wat minder dan 36 uren te gaan werken. Ben nu gericht aan het berekenen en gericht plannen. Ik denk dat de Neurofeedback me daarbij goed geholpen heeft. Maar hoe…..dat weet ik niet. Jij misschien wel?

Elly

 

Ik sta even stil en dat op zich is al een hele verandering.