06 16502048 info@bewustherstel.nl

Cliënten vertellen 

Neurofeedback ervaringen

Ik voelde me radeloos en zocht hulp, er moest echt iets gebeuren het kon zo niet verder met me. Ik zat helemaal niet lekker in mijn vel. Zat heel veel in mijn hoofd. Een vriendin van me verwees naar Monique. Ik had geen idee waar ik aan begon, was mezelf kwijt en wist eigenlijk niets over Neurofeedback maar toch nam ik de stap. Ik had totaal geen behoefte aan een gesprek, had ondertussen ook al zoveel therapiëen achter de rug, ik was toe aan rust en iets wat me echt zou helpen.

Tijdens de eerste training kwam er gelijk iets naar boven, een grote angst en tegelijkertijd wist ik dat het okay was, ik hoefde hier niets mee. In de loop van de week hield het me op de achtergrond bezig en toch kon ik het tegelijkertijd loslaten, dat was zó fijn.

Ik heb vervolgens 9 sessies achter elkaar gedaan en genoot na de trainingen van de intense rust die ik daarna over me kreeg. Ik geniet nu weer van de kleine dingen, ook als ik in de natuur ben, ik ben beter gaan slapen. Ik wordt s’ochtends weer uitgerust wakker. Wat me het meest heeft verrast is dat ik werkelijk heb kunnen voelen na een van de sessies, dat ik indaalde in mijn buik, dat voelt zo vredig en als thuis, wauw, mijn gevoel van oorsprong is weer terug en in mijn hoofd voelt het een stuk lichter.

Als ik zo terug kijk zijn dit de dingen die me het meest zijn bij gebleven. En nu, als het nu even niet lekker loopt, ik me prikkelbaar of sneller geirriteerd voel dan neem ik af en toe een training bij Monique. Het helpt me, ik kom dan weer in mijn rust en vind dan ook weer vrede in mezelf

Liefs Hanne

…spannend in het begin, aangesloten op een computer, ik had wel even zo mijn twijfels…..

Worden mijn hersenen dan beïnvloed? Monique vertelde me dat er tijdens de training, puur en alleen geregistreerd wordt, middels een piepje. Lijkt een beetje op een krasje op een telefoonplaat, alsof hij overgaat naar een volgende groef. Dit geluidje is bedoeld om een signaaltje te sturen naar je hersenen, ter attentie, deze kant moet je niet op, hier raak je uit balans. In het begin had ik zo de  focus op deze piepjes. Monique vertelde dat het brein zichzelf corrigeerd en dat ik het eenvoudig los kon laten. Stukje controle van mij waarschijnlijk of het allemaal wel goed met me is en gaat 🙂 , wat vervolgens voor heel veel onrust zorgt. Ik kwam er achter dat ik er niet zoveel aan heb om  het allemaal in de gaten te houden. Kon dit gelukkig gaandeweg ook meer loslaten en me ontspannen in de stoel. Ik kreeg meer vertrouwen in het proces en mezelf. Ik vond de momenten van het in de stoel zitten en naar de muziek luisteren, heerlijk, ekkes niks. Even een moment voor mezelf.

Na verloop van de sessie’s merkte ik op dat ik ook beter andere dingen los kon laten waar ik me in mijn dagelijkse leven zo druk over kan maken. Het gaat eigenlijk vanzelf. Het valt me op dat ik meer in het moment leef en dit geeft me veel meer rust en vertrouwen. Het voelt relaxter voor mij nu, ook op mijn werk. Ik zoek nu ook meer zelf de momenten op dat ik gewoon zomaar eens even ga zitten….. Blij mee!

Huub

Lieve Monique,

Mijn ervaring met neurofeedback behandeling heeft een heel goed resultaat opgeleverd.

Meer zelfvertrouwen waardoor ik standvastiger ben geworden en krijg dat ook terug van een beste vriend die me dat zegt dat ik grote stappen heb gemaakt.
Een compliment die me goed doet en bijdraagt tot bewustwording een proces die toen in gang werd gezet en heel goed voelt.
Door andere prioriteiten, na behandeling van 4 sessies moest ik mijn behandeling noodzakelijk stoppen om wellicht later weer de behandeling te herpakken.
Het moeilijke besluit te stoppen werd door Monique gerustgesteld met de zekerheid dat het opgebouwde resultaat blijft en terugvallen niet kan waardoor ik het makkelijker kon loslaten om dan later nog aan te werken.
Peter v K

Burn-out  ervaringen

Ik had lange tijd ( o.a. door werkdruk) mijn grenzen overschreden en was erg vermoeid en onrustig in mijn hoofd. Ik wilde kost wat kost blijven voldoen aan de verwachtingen van mijn omgeving. Mocht niet falen van mezelf. Het onophoudelijk piekeren en malen putte me uit. Ik kon me niet meer concentreren, ontspannen of genieten van de dingen en kreeg lichamelijke klachten.
Ik zocht in eerste instantie hulp om rust in mijn hoofd te krijgen. De Neurofeedback training heeft me hierbij goed geholpen. Monique gaf mij ook het inzicht dat je gedachten gewoon voorbij kunt laten gaan en dat deze je niet hoeven te beheersen.
Ik kan door de training en begeleiding van Monique weer een 💜 om mijn eigen IK zetten en heb geleerd om minder streng te zijn voor mezelf. Ook dat ik niet alles hoef te ” weten of beheersen”  en dat het gewoon ” stil”  zijn me ook zal laten voelen wat goed is voor mij. Het weer kunnen geloven in mezelf geeft me weer kracht en nieuwe energie om dit vast te houden.  Dank hiervoor!
Liefs E.

Ik wilde anders maar wist echt niet hoe, ik bleef maar rennen en voelde ontzettend veel onrust, kon mijn energie niet kwijt. Tegelijkertijd werkte de adrenaline die ik door mijn lichaam voelde gieren verslavend en gelijktijdig had ik de wens dat iemand me zou laten stoppen. Als ik s’nachts niet kon slapen, begon ik bijvoorbeeld aan de schoonmaak van de badkamer omdat ik het dan de volgende dag niet hoefde te doen en er weer een klusje klaar was. Ik móest toch iets. Zonde van mijn tijd om wakker te liggen vond ik. Ik maakte iedere dag lijstjes en het kwam nooit klaar, er was altijd nog wel iets te doen voordat ik mocht rusten van mezelf. Als mijn telefoon ging moest ik altijd direct reageren. Ik begon ook met meditatie maar kon het niet volhouden, voelde veel te veel onrust en ging nog meer denken aan wat er allemaal nog gedaan moets worden. Wilde doorgaan anders voelde het niet goed.

Vervolgens ben ik toch met Neurofeedback training gestart en móest ik wel een half uur voor mezelf reserveren en blijven zitten. En het luchte me enorm op. Eindelijk!

Daarnaast heb ik gesprekken gehad met Monique, ze hield me op de stoel en er is heel veel opgeruimt waar ik niet naar wilde kijken. Ik kan nu beter voelen wat en wanneer er iets met me aan de hand is.

Ik heb meer begrip en compassie voor mezelf en begin volgende week aan meditatie maar nu onder begeleiding en met de insteek omdat ik weet dat ik het waard ben en zorgzaam wil zijn voor mezelf.

Groetjes A.

Ik kreeg huilbuien en begreep niet wat er met me aan de hand was, het luchte niet meer op. Mijn eerste angstaanval was in de bioscoop op het toilet, ik raakte heftig in paniek, had angstgedachten over opgesloten raken. De lift werd een crime, bang dat hij bleef hangen met mij erin. En op de ‘snel’weg brak het zweet me uit, durfde niet met de stroom mee en wilde steeds dichtbij de vluchtstrook blijven zodat ik kon stoppen, voor als ik niet meer verder durfde. Ik sliep ontzettend slecht, bleef van alles overdenken wat er allemaal beter kon en piekerde over wat er met me aan de hand was.

Op een ochtend kon ik plotsklaps mijn bed niet meer uit. Mijn lichaam was op!  Ik kon fysiek niets meer. Ik bleef in bed, hoelang dit geduurd heeft weet ik niet meer, er werd voor me gezorgt. Mijn dagelijkse bezigheid, was in bed liggen, overleven, stevig in gevecht met allerlei opkomende paniekaanvallen, alles kwam voorbij, als een heftige orkaan en het leek op een grote schoonmaak. Was zelfs bang om te gaan slapen voor wat er allemaal in mijn dromen naar boven zou komen. Ik wilde naar huis, waar of wat dat dan ook was. Ik was bang en wist niet waar naar toe. Het was voor mij ook een kunst om voeding binnen te houden, ik leefde op sla en viel tien kilo af.

Mijn dagelijkse beweging bestond uit het loopje van mijn bed naar de badkamer waarin ik dan in bad tot rust kon komen. Na dit turbulente proces van ongeveer een half jaar, had ik zo’n behoefte aan vertellen wat me allemaal dwars zat, ik wilde hulp en steun. Ik vond dit niet thuis. Gelukkig vond ik hier dat klankbord, er is nu tijd voor mij, ipv mijn aandacht altijd maar gericht op de ander. Ik kan vrij vertellen wat me allemaal dwarszit en ik wordt gehoord, het lucht op, ik herstel langzaam, het is nog niet genoeg. Ik ben met Neurofeedback aan de slag gegaan. En beetje bij beetje met kleine stapjes, hervind ik mezelf, iedere dag een beetje meer.

M. L

Hypnotherapie ervaringen

Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik dacht: Ik weet waar ik steeds opnieuw tegen aan loop en ik weet wat ik anders zou moeten doen, maar hoe komt het dat het me steeds niet lukt. Monique leerde me steeds opnieuw en steeds meer bij mezelf te komen en te blijven. Soms vond ik het ook erg moeilijk en spannend er weer aan te beginnen. Het lijkt gemakkelijker dingen voor je uit te schuiven en buiten jezelf te plaatsen. Toch de uitdaging aangaan, om diep van binnen te voelen, geeft zoveel voldoening. Dat de spanning eraan te beginnen, plaats maakt voor een gevoel van: Dit gun ik mezelf. Het deed me zo’n goed dat ik er iedere keer weer aan begon. Ik zie mezelf weer staan.
Angelique

Ik ging de therapie in, niet wetende wat me te wachten zou staan. Met de gedachte “Baat het niet dan Schaadt het niet”. Binnen de kortste keren kwamen er dingen naar boven die ik eigenlijk wel wist, maar was vergeten of had afgeleerd door omstandigheden. Ik weet nu weer wie ik ben, waar IK in geloof en probeer dat uit te dragen en er trots op te zijn. Ik voel me er stukken beter bij. Liefs A.
A. van Dommelen

Toen ik voor het eerst je stem op het antwoordapparaat hoorde vond ik je stem zwevend. Maar al bij het eerste consult voelde ik me heel vertrouwd bij jou. Door de manier waarop je met me sprak kwam ik dicht bij mijn gevoel. Dit was bijzonder voor mij…… Je begeleide me rustig tijdens het zoeken naar de antwoorden op mijn vragen. 

J. van Moorsel

NLP ervaringen

Monique, bedankt voor je hulp, begeleiding en geduld. Bij jou heb ik geleerd om de dingen die ik doe, goed te vinden en me niet de problemen van anderen eigen te maken. Ik luister beter naar mezelf wat voor mij belangrijk is. En probeer hier naar te handelen. Ik heb het gevoel dat ik meer leef.

H. van Donck

Het is belangrijk dat je jezelf als persoon open stelt. Dat je de zichtbaar wordende aanreikingen gebruikt zodat je voor jezelf en je naaste beter in het leven staat. Best ook spannend soms. Ik ervaar meer contact met mezelf en anderen. En hier moet je natuurlijk zelf wel wat voor blijven doen. 😉  Succes!

Peter

Lieve Monique, het was een hele belevenis om hier te zijn. Een hartelijk welkom was voor mij een sterk basisbegrip. Daardoor voelde ik me helemaal veilig bij jou. Ik ben me van veel dingen bewust geworden, je hebt mij een helpende hand aangereikt op momenten toen ik even helemaal vastliep. Ik voel me sterker, zelfverzekerder, weet hoe ik mijn piekeren een halt toe kan roepen. Zodat ik me hier niet meer in hoef te verliezen. ik ervaar meer zelfvertrouwen Ontzettend dankbaar. Hartegroet van mij.

Chris

Voice Dialogue ervaringen

Ik heb veel geleerd van de confrontatie met mezelf. De samensmelting van twee ikken ervaren. Hierdoor voel ik veel meer warmte en begrip voor mezelf. Ondertussen genoot ik ook van de mooie momenten die ik te zien heb gekregen en de aandacht zo helemaal voor mezelf. Het was de moeite waard.
Jos

Het heeft mij meer inzicht gegeven waarom ik bepaalde gevoelens en gedragingen heb die mij tèveel energie kosten. Doordat ik hier nu helderheid over heb, kan ik er bewuster mee omgaan, het ook laten rusten en accepteren. Waardoor het mij uiteindelijk minder energie kost. Ik voel me sterker en energieker. Het lijkt ook meer vanzelf te gaan. Soms ben ik verrast over mezelf.
Emma

Verrassend om na enige tijd te ervaren, dat je zelfvertrouwen stapsgewijs toeneemt, daardoor voel je je zekerder en vooral veel rustiger. Je voelt je steeds meer jezelf worden.
Marcel

Groeps ervaringen

De zachtheid, de verstilling, de eenvoud, het ontspannen, zonder doel of enige inspanning. Het komt naar me toe. Alsof mijn gelukshormoon volledig tot wasdom komt, ik kan niet meer zonder.
Monique

Ik kan een stap terug zetten, het brengt me terug naar mijn natuurlijke staat van zijn en wat mijn waarde is in de wereld. Ik kan me weer ontspannen en kom meer tot rust.

Elka

Ik voel nu de toegang tot een diepere staat van geluk, het herinnert me wie ik ben en wat we allemaal zijn. Het klinkt zo mysterieus en zwevend, maar ik ervaar het juist als erg Basic and back to earth
Lonneke