06 16502048 info@bewustherstel.nl

Hypnotherapie

Er bestaat een verschil tussen een lampje aandoen

en je licht laten schijnen

Vrijer leven.

Je herkent vast het gevoel, dat je alsmaar rond blijft draaien in het zelfde cirkeltje rondom een bepaald thema. Een patroon of gedrag blijft zich maar herhalen. Je wilt het graag anders, maar je weet niet hoe. Om de een of andere reden lukt het je niet hier uit te komen en zelf verandering in aan te brengen.

 

Thema’s die in het verleden niet goed zijn uitgewerkt, blijven steeds terugkomen, zij vragen om aandacht middels problematiek. We kunnen hier onbewust in blijven ‘hangen’. Wat ervoor zorgt dat we geen andere mogelijkheid zien, ervaren of neerzetten. We blijven hetzelfde spoor volgen en lopen steeds opnieuw vast.

Middels Hypnotherapie komt de blokkade die op een diep niveau ervaren wordt en voor problemen zorgt aan het licht en kan (alsnog) worden uitgewerkt. Wat voor een nieuwe gevoels ervaring zorgt en er zal een nieuwe weg worden ingeslagen.

Ver-lichting.

Wat is Hypnotherapie

Dit is een van de oudste vormen van psychotherapie. Een verbale therapie met als belangrijk verschil, dat bij deze therapie de cliënt met beide ogen gesloten zit. Dit om de focus sterk naar binnen te richten en makkelijker contact te maken met de gevoelswereld.

Hypnotherapie maakt actief en creatief gebruik van trance, we kunnen middels trance bij (oor-) zaken terecht komen die in ons onderbewuste zijn opgeslagen en voor belemmeringen zorgen in ons dagelijkse leven.

Hypnotherapie heeft niets te maken met toneelhypnose, hier ontstaat nogal eens verwarring over. Hypnose is namelijk een natuurlijk iets. Bijna iedereen maakt het dagelijks mee. Men herkent vast het volgende:

We maken ons dagelijkse ritje in de auto naar ons werk en plots komen we er achter dat we de laatste vijf minuten op de automatische piloot hebben gereden. Of we zijn zo in een boek verdiept dat we iemand niet hebben horen binnenkomen. We zijn even volledig met onze aandacht ergens anders. Dit heet een alle daagse trance en het gebeurt spontaan.

 

Intentie 

Verrassend.

Door het bewuste en onbewuste beter op elkaar af te stemmen, kunnen er diepgaande veranderingen optreden voor een leven in vrijheid.

Onszelf compassievolle aandacht geven, zelfs al is dit vele jaren later, werkt ontzettend krachtig. Het bevordert ons welzijn, schept ruimte, vergroot de liefde voor onszelf en geeft levens kracht.

Vaak verrast het mensen wat er naar boven komt. Dat hun huidige gemoeds toestand/problematiek daarmee te maken had, dat hadden ze niet verwacht…..

Motivatie

Cirkel doorbreken.

Hypnotherapie kan ingezet worden bij:

• Trauma verwerking, onopgelost verdriet

• Fobieën, angsten

• Faalangst, examenvrees

• Woede

• Allergieën

• Relatieproblemen

• Rookproblemen

• Eetproblemen

• Gebrek zelfvertrouwen, -assertiviteit

• Neerslachtigheid

• Hyperventilatie

• Psychosomatische klachten: Chronische vermoeidheid, fybromyalgie, pijn rug, buik, keel, maag, darmkrampen

• Dwangstoornissen: ongewenst gedrag

Hypnotherapie is geen langdurige therapie, vaak worden op korte termijn positieve resultaten bereikt. Tijdens de therapie houd je altijd zelf de controle. Sterker nog je krijgt meer controle en herpakt de regie over je eigen leven. 

Niet alleen volwassenen, ook kinderen reageren goed op deze therapie. 

Monique van Beek, Gediplomeerd Hypno/NLP Therapeut

Cliënten vertellen

Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik dacht: Ik weet waar ik steeds opnieuw tegen aan loop en ik weet wat ik anders zou moeten doen, maar hoe komt het dat het me steeds niet lukt. Monique leerde me steeds opnieuw en steeds meer bij mezelf te komen en te blijven. Soms vond ik het ook erg moeilijk en spannend er weer aan te beginnen. Het lijkt gemakkelijker dingen voor je uit te schuiven en buiten jezelf te plaatsen. Toch de uitdaging aangaan, om diep van binnen te voelen, geeft zoveel voldoening. Dat de spanning eraan te beginnen, plaats maakt voor een gevoel van, ik kan dit en dit gun ik mezelf. Het deed me zo’n goed dat ik er iedere keer weer aan begon. Ik zie mezelf weer staan.

Angelique

Ik ging de therapie in, niet wetende wat me te wachten zou staan. Met de gedachte: ‘Baat het niet dan Schaadt het niet’. Binnen de kortste keren kwamen er dingen naar boven die ik eigenlijk wel wist, maar was vergeten of had afgeleerd door omstandigheden. Ik weet nu weer wie ik ben, waar IK in geloof en probeer dat uit te dragen en er trots op te zijn. Ik voel me er stukken beter bij. Liefs A.

A. van Dommelen

Toen ik voor het eerst je stem op het antwoordapparaat hoorde vond ik je stem zwevend. Maar al bij het eerste consult voelde ik me heel vertrouwd bij jou. Door de manier waarop je met me sprak kwam ik dicht bij mijn gevoel. Dit was bijzonder voor mij… Je begeleide me rustig tijdens het zoeken naar de antwoorden op mijn vragen. Veel dank hiervoor Monique

J. van Moorsel