06 16502048 info@bewustherstel.nl

Meditatie avonden

Rustend in dit moment

Verstillen, vertragen, opladen en herstellen

√ Meditatie is in eerste plaats een mogelijkheid om bij jezelf stil te staan.

√  Bedoeld voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren en wil leren uit automatische denk- en gedragspatronen te stappen die stress en spanning veroorzaken en veel energie kosten.

Meditatie wordt door veel mensen al snel gezien als iets ‘zweverigs’, de kracht van meditatie zit hem juist in het feit dat het goed ‘aard’. Het haalt je uit het hoofd, naar dit moment in plaats van dat je met je aandacht in het verleden zit of in de toekomst wegzweeft. Alles wordt beter voel en zichtbaar.

Meditatie kun je eenvoudig zien als het trainen van je geest, net zoals je je lichaam traint om in een juiste conditie te zijn. Onze gedachten zijn vaak zo sterk dat wij ons hierdoor totaal laten meevoeren, de werkelijkheid om ons heen valt weg, we zien en voelen hierdoor niet meer wat er werkelijk is. Denk maar eens aan piekermomenten.

Meditatie leert je uit automatische denk en gedragspatronen te stappen die stress en spanning veroorzaken en veel energie kosten. Het leert je je mind doorzien en op een gezonde manier in te zetten ten diensten voor jou.

Dit gaat niet zomaar het vraagt om beoefening….

Innerlijke kracht ontwikkelen

Rustend in dit moment, dicht bij jezelf, met vol-ledige aandacht. Je meer bewust worden van je gedachten en emoties, waar je je gewoonlijk (in de dagelijkse ratrace) in verliest of (te) snel aan voorbij gaat. Jezelf versterken, door dicht bij jezelf te  ZIJN in jouw centrum.

Je ontdekt de kracht van aandacht, vertragen, verstillen. Zodat je steeds meer bewust wordt van de diepere subtiele sensaties in en om je lichaam. Deze leert observeren en er simpel mee kan ZIJN, waardoor je dieper ontspant en er meer vertrouwen ontstaat.

Samen mediteren

Waarom samen mediteren?

Samen mediteren is makkelijker: Om er aan te beginnen, het vol te houden en te blijven zitten. Meditatie vraagt om beoefening vanuit een liefdevolle vastberadenheid en volhardendheid. Op deze manier zijn we een stimulans voor elkaar, het biedt houvast. Daarnaast heeft gezamenlijk mediteren een krachtig effect op ieder afzonderlijk maar ook als groep ontstaat er harmonie, flow en een liefdevolle verbinding. 

BewustHerstel biedt deze meditatie avonden aan in kleine groepjes van maximaal 8 personen om je te verbinden, met innerlijke kracht, rust en STILTE.

Ik heet je graag WELKOM

Geen standaard vraag: WAT DOE JIJ?

Wie jij werkelijk bent

is niet terug te brengen naar één ding het is zoveel meer…