06 16502048 info@bewustherstel.nl

Voice Dialogue

Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen

mensen ook

√ Heb jij ook de neiging iets te veel te luisteren naar je innerlijke kritieke stem wanneer je eigenlijk je hart wil volgen. Hierdoor allerlei beren op de weg ziet waardoor je kansen laat liggen.

√ Of luister jij graag naar je innerlijke pusher, die jou vast zet in patronen van ‘moeten en horen’. En lever jij op deze manier toch wel een belangrijk stuk van jezelf in.

√ Heeft het perfectionistische deel bij jouw de overhand en leg je de lat erg hoog, wil je in relaties de ware zijn, een prinses in de keuken en op kantoor de ideale werknemer. En put dit jou ook regelmatig uit.

√ Of is de flierefluiter graag op de voorgrond en ga je liever dingen uit de weg. Komt er daardoor niet zoveel terecht van wat eigenlijk toch wel wat meer aandacht zou mogen. En voel je je hierdoor niet echt te-vrede.

Zelfkennis en ont-wikkeling

Voice Dialogue is een therapeutische werkmethode. Deze gaat er van uit dat onze persoonlijkheid bestaat uit een onnoemelijk rijke waaier van verschillende ‘ikken’ (kanten, eigenschappen, energiepatronen) zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort.

Sommige ikken komen op een duidelijk zichtbare manier in ons leven aan bod en zijn erg op de voorgrond. Zij hebben zich sterk ontwikkeld, onze persoonlijkheid wordt er door bepaald. Wat in kan houden dat de tegenpool te veel wordt ondergesneeuwd of overruled.

Denk bijvoorbeeld maar eens aan de pleaser, die een scherp oog heeft voor wat andere nodig hebben en de ware kunst bezit het anderen naar de zin te maken als deze sterk op de voorgrond is zal hij zichzelf vergeten en zal het ontbreken aan voldoende zelfzorg.

Onze ‘Ikken’ bepalen in zekere mate hoe we in het leven staan, omgaan met het leven en de dagelijkse situaties waar we mee te maken krijgen.

Helderheid.

Voice Dialogue

In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel, te kijken naar je diverse ikken. 

Je geeft letterlijk een fysieke plaats aan een ik en je ontdekt welke zijn kwaliteiten zijn, wanneer deze ontstaan is in je leven, waarom hij gekomen is en op welke manier hij je kwetsbaarheid beschermt. Juist de ikken die normailter op de achtergrond zijn, vinden het vaak heel fijn dat ze er nu bij betrokken worden, gezien en eindelijk aan het woord mogen. Ze worden uitgenodigd om vrijuit te spreken en om zich in al hun energie te manisfesteren.

Voice Dialogue is een fascinerende innerlijke reis waarbij je verwonderd bent over het unieke levensverhaal van elk van je ikken.

Maar dat niet alleen….

Bewuster kiezen.

Waarvoor Voice Dialogue ?

Hoe beter we al onze ikken leren kennen, hoe meer zicht we krijgen op ons functioneren. Niet alleen vergroot onze zelfkennis, maar we hebben hierdoor ook de mogelijkheid om op andere manieren om te gaan met het leven en de situaties waar we mee te maken krijgen.

Voice Dialogue leert ons immers niet alleen vanuit een overkoepelende positie naar de verschillende ikken te kijken, maar biedt ook de mogelijkheid om vanuit het “midden”, verschillende stukken in te zetten. Dit houd in vanuit onze intuïtie en zonder oordeel.

Door dit dynamische proces kunnen we afstappen van automatismen en wordt ons leven niet langer geleid door de ikken. We komen tot bewuste keuzes afgestemd op het ware zelf. 

Door bewuste keuzes te maken beschermen we onze kwetsbaarheid op een efficiëntere manier en voelen we ons krachtiger bij de beslissingen die we nemen.

Het is een therapeutische werkmethode die leidt tot intensieve bewustmakende ervaringen voor de cliënt. 

Cliënten vertellen

Ik heb veel geleerd van de confrontatie met mezelf. De samensmelting van twee ikken ervaren. Hierdoor voel ik veel meer warmte en begrip voor mezelf. Ondertussen genoot ik ook van de mooie momenten die ik te zien heb gekregen en de aandacht zo helemaal voor mezelf. Het was de moeite waard.
Jos

Het heeft mij meer inzicht gegeven waarom ik bepaalde gevoelens en gedragingen heb die mij tèveel energie kosten. Doordat ik hier nu helderheid over heb, kan ik er bewuster mee omgaan, het ook laten rusten en accepteren. Waardoor het mij uiteindelijk minder energie kost. Ik voel me sterker en energieker. Het lijkt ook meer vanzelf te gaan. Soms ben ik verrast over mezelf.
Emma

Verrassend om na enige tijd te ervaren, dat je zelfvertrouwen stapsgewijs toeneemt, daardoor voel je je zekerder en vooral veel rustiger. Je voelt je steeds meer jezelf worden.
Marcel