06 16502048 info@bewustherstel.nl

Yoga Nidra Meditatie

Diepe ontspanning en eenheid bewustzijn

Met Yoga Nidra leer je hoe je je lichaam diep kunt laten ontspannen en tegelijkertijd heel alert kunt zijn.

Diep ontspannen en opladen

Deze vorm van meditatie wordt in liggende houding beoefend. Ook wel Savasana genoemd. Waarbij diepe ontspanning en niets doen belangrijke elementen zijn.

Yoga Nidra, wat letterlijk betekent slaap van de yogi’s, is een oude yoga vorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

1 uur yoga Nidra kan voelen als 4 uur slaap maar er gebeurt veel meer tijdens Yoga Nidra

De kracht van Yoga Nidra zit hem in het feit dat het zich richt op het theta niveau van ons brein. Dit is een ander niveau dan wanneer je dagelijks intellectueel actief bent, je normale dagelijkse staat van bewustzijn. Deze staat van bewustzijn zorgt ervoor dat je informatie op een veel dieper niveau tot je neemt dan wanneer je in je normale staat van waakbewustzijn bent, het betaniveau.

Voor transformatie wordt er een tweede waardevol element ingezet namelijk een Sankalpa. Dit is een korte positieve intentie, een innerlijk besluit. Je zou het ook kunnen benoemen als een hartewens, wat zich richt op een probleem dat je op wil lossen.

Omdat deze Sankalpa geplant wordt op het thetanivea, komt het vele malen dieper binnen dan een affirmatie die toegepast wordt op het beta niveau.

En wellicht het allerbelangrijkste: Yoga Nidra brengt ons in contact met eenheidbewustzijn: Het veld van onvoorwaardelijke liefde, onze bron.

Herboren

Om je te laten stralen in je leven.

Hoe verloopt een sessie…

Allereerst wordt er begonnen met een uitgebreide diepe ontspanning gegeven door een gediplomeerd Hypnotherapeut.

Aansluitend, een korte reeks bewustzijns- en eenvoudige ademhalingsoefeningen.

Daarna begint het roteren van het bewustzijn door het hele lichaam. Het lijkt op de bodyscan uit Mindfulness maar is anders van aard. De begeleidende stem gaat het lichaam van voor naar achter en van links naar rechts af. Het gaat snel en treedt in detail. Denk dan aan ‘rechter duim, rechter wijsvinger, middelvinger, ring vinger, pink, handpalm, rug van de hand, pols.

Voor de volgende fase van Yoga Nidra worden er verschillende technieken gebruikt die je aandacht verschuiven van je fysieke lichaam naar de meer subtielere lagen, je energetisch lichaam. Hier wordt het rationele brein meer buiten spel gezet en het brengt je terug naar je natuurlijke staat van Zijn. 

Tijdens elke Yoga Nidra sessie wordt er een Sankalpa gekozen. 

Voorbeelden:

– Ik volg mijn intuïtie -Ik heb een gezond lichaam en een gezonde geest- Ik heb werk dat bij mijn talenten past-….. 

De SanKalpa laat je ook weer los en middels het theta niveau werkt het diep door in het onderbewuste en geeft het richting aan je leven.

Een Yoga Nidra sessie kan 10, 20 minuten tot een half uur, een uur of langer duren. Uiteraard gaan de kortere sessies minder diep dan de langere sessies. Bij bewustHerstel zullen we sessies doen van ongeveer 45-60 minuten.

If you need a little Me time.

Heb je belangstelling, dan kun je je aanmelden onder het kopje agenda, waar de data’s en inschrijfformulier te vinden zijn.

  • Je zit niet vast aan een hele reeks.
  • Je kunt instromen wanneer je wil en zo eenvoudig eens komen proeven en invoelen of het wat voor je is.

So, if you need a little me time en ben je geïnteresseerd dan zie ik je graag in de ontspanning.

 

Ervaringen 

De zachtheid, de verstilling, de eenvoud, het ontspannen, zonder doel of enige inspanning. Het komt naar me toe. Alsof mijn gelukshormoon volledig tot wasdom komt, ik kan niet meer zonder.
Monique

Ik kan een stap terug zetten, het brengt me terug naar mijn natuurlijke staat van zijn en wat mijn waarde is in de wereld. Ik kom volledig tot rust en kom weer in mijn lijf. Dat is fijn!
Elka

Ik voel nu de toegang tot een diepere staat van geluk, het herinnert me wie ik ben en wat we allemaal zijn. Het klinkt zo mysterieus en zwevend, maar ik ervaar het juist als erg Basic and back to earth
Lonneke

Mijn dagelijkse leven is stressvol, tenminste als ik er in mee ga. Yoga Nidra is voor mij als een haven om al de turbulentie om me heen er te laten zijn. Mijn Sankalpa: ” Ik ben veilig” steunt me hierbij.
Hans

Ik slaap weleens tijdens de Yoga Nidra, schijnt geen probleem te zijn en trouwens ik kan het toch niet laten. Soms hoor ik wat er gezegd wordt en soms ben ik weer even weg. Ik voel me er erg relaxed bij. Wat me opvalt is dat ik op een meer ontspannen manier beslissingen neem in mijn leven.
Rob